Här är bloggen för alla samhällsorienterade nördar.
Bloggen kommer att ta upp engagerande ämnen som kan diskuteras.
Eleverna på Karlskrona Montessori friskola kan också redovisa sina arbeten på bloggen.

31 januari 2011

Vår Nyhet, Rebecka & Louise


Hur kan en person offra sitt liv för något som hon/han tror på?
Hur kan han dessutom döda oskyldiga människor för att skapa det han kallar rättvisa?

12 kommentarer:

 1. Självmordsbombare i Moskva.
  En kvinna på Moskvas flygplats tog för några dagar sedan sitt, och fleras liv genom en självmordsbombning.
  Vad tycker ni om det här?
  /Louise & Rebecka

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att det är hemskt att kunna skada/döda andra människor. Tänk er att höra en stor smäll och att det flyger metallskrot överallt bara för att ta livet av så många människor som möjligt. Jag tycker att det är själviskt! Tänk på alla dessa anhöriga som lider just nu av att ha förlorat någon. Terror borde inte få finnas.

  Ps: haha roligt upplagd nyhet Rebecka och Lollo :)

  //Michaela

  SvaraRadera
 3. Va ni är duktiga :D

  Men jag tycker de är ganska lätt att göra något sådant om man bara tror på de tillräckligt mycket, och det gjorde säkert denna kvinnan. Men sen är det ett sätt att få ut de i världen så att alla blir medvetna om vad dom vill och deras åsikter. Men vist är det hemskt att hon skadade så pass många andra oskyldiga människor.

  SvaraRadera
 4. Jag förstår inte att man offrar sitt liv för något man tror på. Tänker man inte på människorna i ens liv? Eller på de oskyldiga människorna som blir skadade eller till och med dödade? Själv skulle jag aldrig offra mitt liv för något jag tror på, men det beror väl på hur jag är uppfostrad och att jag kan skilja på rätt och fel.
  Den här kvinnan kanske också gjorde det för att bli ihåg kommen men nyheterna visste ju inte ens vem hon var så det misslyckades lite.

  Bra och underhållande nyhetsuppläsning förresten :)

  SvaraRadera
 5. Bra jobbat tjejer. En intressant nyhet och brännande aktuell. Visst är det svårt att förstå hur man kan bli en självmordsbombare men genom att försöka förstå självmordsbombarens bakgrund kan vi komma lite närmare en förklaring.

  SvaraRadera
 6. Jag tycker såklart att det är hemskt att så många människor får offra sitt liv pga en person. Dock så var det väl ingen som lyssnade på henne och då var väl självmordsbombning det ända sättet att få sin röst hörd. Terrorism är ju med hjälp av rädsla, t.ex. självmordsbombning tvinga fram politiska eller andra typer av förändringar. Terrorism finns ju just pga att regeringar mm inte lyssnar eller tar hänsyn till människors åsikter och då får människor sätta livet till. Det är ju själviskt av regeringen, eller?

  SvaraRadera
 7. Jag tycker att det är tragiskt att så många ska dö och att det inte var ens var deras fel att hon gjorde det. Men hon hade nog att bra skäl att ta sitt liv.

  SvaraRadera
 8. Nu kan det ju vara så att hon kände att hon inte kunde få sin röst hörd men det kan man ju få på fler sätt än att döda massa oskyldiga människor. Hade hon verkligen ingenting alls att leva för? Stackars hennes familj dem kommer få leva med att det var deras släkting som sprängde en flygplats.

  SvaraRadera
 9. Men hon tog sitt liv för något hon ansåg var rätt men som var både moralisk och etiskt fel. Men detta är ett fel att hon mattats med propaganda och lögner sedan födsel. Så för att hedra sin "gud" och ledare så skulle hon ta livet utav dessa "syndare" och skicka ett meddelande till hela världen

  //Alexander disenhag

  SvaraRadera
 10. Det var en illustrativ video...

  SvaraRadera
 11. Det känns konstigt att ta livet av sig för att få sin röst hörd. Jag skulle aldrig kunna ta livet av mig för något jag tror på, men det kanske beror på hur jag är uppfostrad. Blir man uppfostrad till att tro så mycket på något, kanske man helhjärtat tror på det, och kan ta livet av sig.
  Men det borde finnas bättre sätt att få uppmärksamhet. Och tänk på alla som dog för den här saken. De kanske skulle iväg på semester med sin familj, men fick ställa in den pga en död familjemedlem? Att dra med sig personer som inte har något med saken att göra, det är bara fel.

  SvaraRadera
 12. Det finns ju olika sätt att få sin röst hörd men detta är nog det sämsta sättet... finns ingen anledning att ta dö på sig själv för att få andra att lyssna..

  SvaraRadera