Här är bloggen för alla samhällsorienterade nördar.
Bloggen kommer att ta upp engagerande ämnen som kan diskuteras.
Eleverna på Karlskrona Montessori friskola kan också redovisa sina arbeten på bloggen.

3 februari 2011

Luddes och Adams nyhet!

16 kommentarer:

 1. Jag tycker det är väldigt dåligt att man dopar sig bara för att se bra ut. Det är jättedålig för man är en idol för många unga och sätter helt fel exmple.

  SvaraRadera
 2. frågor på nyheten!

  är det fel att dopa sig?
  får man ljuga i rätten?

  SvaraRadera
 3. Det är dåligt med doping så rätt åt han

  SvaraRadera
 4. ... är detta det viktigaste som har hänt under veckan? -.-

  SvaraRadera
 5. Jag tycket att det är fel att dopa sig, idrotts sammanhang, då det påverkar andra. Nej man får inte ljuga i rätten

  SvaraRadera
 6. Bra nyhet!
  Dåligt med doping. Självförtroendet borde ju inte bli bättre bara för att man går på anabola, då borde man istället känna sig dum som inte har byggt upp det själv.
  Vi tycker att det är fel att dopa sig, man borde vara stolt för den man är.
  Nej man får inte ljuga i rätten. Man har svurit på att tala sanning.
  Bra info och bra layout.

  //Arvid och Michaela

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 8. jag tycker att det är fel att dopa sig, det finns ju bättre alternativ. man kan ju träna mer om det är så nödvändigt att se bra ut och ha mycket muskler.
  det är fel att ljuga i rätten, men jag tror att när man väl står där och får frågan om man har dopat sig, då ljuger man får att få kortare/mindre straff. men sanningen kommer ju fram i vilket fall som helst, så det är bättre att säga sanningen från början.

  SvaraRadera
 9. 4 toasts av 5 på uppläsningen :)

  Löjligt att dopa sig, tecken på att han visste att han inte kunde vinna. Och om han nu skulle ha vunnit, skulle det vara kul att veta att det enda sättet var genom fusk? Om man också är en förebild som är väldigt starkt emot just droger och dylikt är det nästan värre. Det är som Michael Jackson som sjunger "I don't matter if you're black or white". (Varför byta hudfärg då kan man undra...? )

  SvaraRadera
 10. Kanon! bra information och det är rätt att ta upp detta problem, för att förhindra ungdomar som oss att pröva på detta SKIT!.

  SvaraRadera
 11. Klart att det är fel att dopa sig, men man har ju sina anledningar. Det kan vara det lättaste man kan komma på just den stunden och inte tänt på annat.
  Det är fel att ljuga i rätten men man gör vad man kan för att försvara sig själv.

  SvaraRadera
 12. Att dopa sig är ingen bra idé. vill man komma någonstans i livet tycker jag att man ska ta sig dit på egna ben, utan några genvägar. Vill man bli stark och vältränad, får man väl träna!
  Att ljuga i rätten är inte rätt.. Det står ju tom i lagen, eller hur? Det lönar sig oftast mest att berätta sanningen. Om man blir påkommen med att ljuga blir straffet förmodligen värre.

  SvaraRadera
 13. Duktigt pojkar! Magnus Hedman var snygg.

  Att ljuga i rätten är ett brott sig självt! Och att dopa sig är det inget positivt med, visst får man muskler, en annan sorts prestanda. Allt som man kan önska sig...... Men det påverkar även andra, han är ingen bra förebild.

  SvaraRadera
 14. Bra jobbat med nyhetsmagasinet. Kunskaperna om Imovie blir bara bättre och bättre. Angående er nyhet så är mitt inlägg i debatten följande: "Ditt liv slår ihjäl dina ord" - Leva som man lär är nog så svårt även om man är en idol för många unga.

  SvaraRadera
 15. Det finns inga genvägar till att bli en bra idrottare och därför är det viktigt att man förtjänar sitt pris om man vunnit ett. Att vinna med fusk är som att förlora flera gånger om. Det var ju en dopad vinnare som tog knäcken på super-längdskidåkaren Per Elofsson. Han kom inte tillbaka efter det.
  Magnus var en förebild för många, det måste kännas som ett svek för dem.
  Detta kan inte vara rätt.
  Och att sedan ljuga i rätten var ett ännu värre snesteg.
  Men alla gör ju fel någon gång i livet, vi kanske inte ska vara så dömande?

  // Louise

  SvaraRadera
 16. Jag tror att om man har dopat sig så är det ett tecken på att det där självförtroendet nog inte var så bra. Det kan ju också vara så att man har insett att man inte kommer att vinna, men man vill det så mycket så man gör allt för att det ska bli så. Det är ju ett annat tecken på att viljan finns där iallafall. Fast såklart är det ju ändå fel. Man måste förtjäna sitt pris.
  Samtidigt har ju Magnus säkert många fans och han är nog en förebild för många men nu genom att han har dopat sig, förstörs detta.
  När man ljuger i rätten så kan man ju säga att man dubbel-ljuger. Man ljuger om att man inte ska ljuga och sen sen ljuger man ändån. Det är inte bra. Men fast att man har använt droger och ljugit i rätten så tycker jag att han ska få en andra chans.

  SvaraRadera