Här är bloggen för alla samhällsorienterade nördar.
Bloggen kommer att ta upp engagerande ämnen som kan diskuteras.
Eleverna på Karlskrona Montessori friskola kan också redovisa sina arbeten på bloggen.

2 september 2012

Antikens ideal - konst


•Svenssons familj ideal.

Villa, volvo och vovve med två barn och vara gift, det har länge varit ett ideal för att verka vara perfekt och ha lyckats med allt.
Ha lyckats göra karriär och ha en lycklig familj utan bråk, är det många tror hur en familj ska se ut men det är det inte alltid och alla vill inte ha en sådan familj. Vissa vill bara ha ett barn utan man och vissa vill inte ha familj alls. På 1600-talet uppkom kärnfamilje-idealet, mannen skulle gifta sig med en fru och få två barn eller fler, medan mannen drog in pengarna skulle fru vara hemma. Dom gamla familje-idealen byggde på att man hade ett skinande hem, allt var hemlagad mat. Idag jobbar båda parterna heltid och har inte ett jätte rent hem eller inte alltid har hemlagad mat, men många strävar efter det idealet även idag men det börjar falla bort. Snart finns det inte bara kärnfamiljer utan familjer med två män eller två kvinnor istället för att gifta sig med det motsatta könet.

av Edla

Grekisk konst är lätt, luftigt och oftast vitt eller någon ljus går luftig färg. Grekerna föredra att skulptera skulpturer för de är de bättre på än tavlor och man kan sätta en skulptur lite här och var. De skulpturerna grekerna gjorde föreställde gudar eller slags kämpar och de ville visa hur man skulle se ut för att t.e.x vinna ett os eller bara för att visa vem som är starkast och bäst.

/Sarah

3 kommentarer:

  1. Jag tycker att det är fascinerande hur egentligen tycket hur det skulle vara innan. Istället för att använda av tavlor använde de sig av skulpturer och jag tycker det är väldigt otroligt hur egentligen historian har utväxlat från skulpturer till tavlor och målning. Texten låter het ok och tycker du har utvecklas texten bra, tex du skrev att det är ljus,lätt och molnigt då kan man förstå att du menade skönhet. Du menade då idealen i antikens Grekland /Ebru

    SvaraRadera
  2. Det här med skönhet tror vi var väldigt viktigt för den gamla grekerna, precis som du nämner med "starkast" och "bäst".
    /Pamela & Rebecka

    SvaraRadera