Här är bloggen för alla samhällsorienterade nördar.
Bloggen kommer att ta upp engagerande ämnen som kan diskuteras.
Eleverna på Karlskrona Montessori friskola kan också redovisa sina arbeten på bloggen.

31 augusti 2012
Kroppsideal: Att se ut och att vara byggd på ett sätt är viktigt i modern tid, även förr i tiden. Då du inte tränade för att få upp den finaste kroppen utan bar en korset för att få mindre midja. Kroppsideal har alltid funnits. Men det har sett ut på lite olika sätt, te.x 1600-talet då var det modernt att vara stor och tjock för det betydde status. Kroppsidealen idag är vältränad och muskulös.
För tjejer handlar det om att vara skinn och ben. Ingenting killar kan ta i, men ändå är det bäst att vara hur smal som helst. // Pamela

5 kommentarer:

 1. Jag tycker du har rätt, att man ska vara en 34 i klädstolek när man är 15 är inte friskt man ska vara nöjd med sig själv och kanske inte låta någon ta ner en med en taskig kommentar.

  SvaraRadera
 2. bra text och budskap och bra bilder och innehåll Jesper/Zebastian

  SvaraRadera
 3. Precis som du skrev har idealen varierat genom tiderna. Det konstiga är att skönhetsidealen nästan aldrig strävar efter hälsosamma och välmående kroppar, utan ofta extrema fall.
  /Rebecka

  SvaraRadera
 4. Jag håller med dig. Kvinnan ska idag vara smal och fin och kroppen i form. Som du skrev inan i tex antikens grekland så var det fult att vara smal man trodde då att folk skulle tro att man var fattig och hade ingen mat. När man på den tiden var tjock så ville man vissa folket att man var väldigt rik och mäktig. Jag tycker det är en väldigt stor skilland och man kan se hur historian har utvkelas från förr till nu. Nu vill man se smal och ha en fin kropp man bryr sig inte så mycket om rikedom och makt, nu mera handlar det om att ha en bra kost och ha en fin kropp. Bra ideal jag kanse att du har förstått var ideal innebär ;) / Ebru

  SvaraRadera
 5. Du har delvis rätt! (egentligen har du helt rätt, men det bara så fel att det faktiskt ÄR såhär idag) // Jennifer

  SvaraRadera