Här är bloggen för alla samhällsorienterade nördar.
Bloggen kommer att ta upp engagerande ämnen som kan diskuteras.
Eleverna på Karlskrona Montessori friskola kan också redovisa sina arbeten på bloggen.

5 mars 2013

Fattigdom - avslut!

Titta på följande film och kommentera därefter på denna blogg vad du anser om fattigdom.

Film om fattigdom

10 kommentarer:

 1. Bra film! Det var bra att artisterna skänkte pengar till dom fattiga i Etiopien. Det var många människor som begravdes på grund av att de dött av svält.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, många människor i världen kan drabbas av svält för att klimatet ställer till problem i form av torka eller översvämningar osv.

   Radera
 2. Vi tyckte synd om barnen

  David, Simon och Max.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan ni utveckla varför ni tyckte synd om barnen.

   Radera
 3. Häftigt att dom engagerade sig så mycket och att fattigdomen inte tog slut även om dom gav flera miljader. Dom gav sig inte och lyckades med sitt verk. Wille och Elias.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är inte alltid att pengar är lösningen på fattigdomsproblemet. Filmen visade bla hur artisterna jobbade för att rika länder skulle skriva av de fattiga ländernas skulder för att kunna motverka fattigdom.

   Radera
 4. Fattigdom är mycket komplicerat och det kunde man se i denna filmen. Artisterna visste inte riktigt vad dom höll på med alltid, så om de hade haft lite mer ekonomiska färdigheter så skulle det kunna hjälpa Afrika och andra länder mycket mer. Det är också inte alltid skulder som är viktigt utan skolor, sjukhus mm. Om man löser ett problem så uppstor kanske ett ännu nyare/svårare problem så man måste tänka efter hur allt kan få konsekvenser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressanta tankar! Häller med om att skolor, sjukvård osv är viktiga faktorer för att motverka fattigdom.

   Radera
 5. Vi tycker att det är häftigt att två rockstjärnor kan skapa sådan opinion! vi tycker även synd om barnen som bara sitter i öknen och väntar på sin död! / Amanda, Elif, Moa och Arma

  SvaraRadera